انتخاب وب سایت:
  • اخبار

کشف مواد شبه گرافنی

دانشمندان موفق به کشف ماده ای سه بعدی شدند که مشابه گرافن رفتار می کند.

دانشمندان آکسفورد، مادهای سه بعدی را از جنس کادمیم آرسنید کشف کرده اند که مشابه صفحات دوبعدی گرافن عمل می کند، آنها موفق به اندازه گیری سرعت الکترون های فاقد جرم متحرک در این ماده شده اند. این کشف می تواند منجر به ایجاد انواع سریع تر از دستگاه های الکترونیکی گردد. این ماده در حالت سه بعدی بسیار مستحکم بوده و می تواند به شکلی بسیار ساده برای شکل دادن به دستگاه های الکترونیکی مانند ترانزیستورهای بسیار سریع، سنسورها و الکترود های شفاف مورد استفاده قرار گیرد.

کار این گروه بر اساس مطالعات قبلی آنها پیرامون سدیم بیسموت انجام شده­است، براساس مطالعات آنها این ماده نیز مشابه گرافن عمل می­کرد اما، در مجاورت هوا به پودر تبدبل می شد، بنابراین قابلیت کاربردی شدن را از دست می داد. این تیم تحقیقاتی با همکاری فیزیکدانان نظری آکادمی علوم چین، که هر دو ماده سدیم بسیموت و کادمیم آرسنید را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیده بودند که کادمیم آرسنید می تواند در آشکارسازها و سنسورها مورد استفاده قرار گیرد و خواص مشابهی را در یک فرم بسیار با ثبات تر ارائه می دهد.

پیش بینی آنها درست از آب در آمد. به گفته نویسنده اول این مقاله، پایداری زیست محیطی کادمیم آرسنید اجازه می دهد تا این ماده بتواند به شکلی نظام مند مورد مطالعه قرار گیرد.

Nature Materials (2014), DOI: 10.1038/nmat3990

شنبه 8 شهريور 1393  1:39:46