موفقیت محققان ایرانی در تولید نانوسلولهای خورشیدی کاراتر
دکتر نیما اسحاقی گرجی از دانشکده مهندسی الکترونیک دانشگاه بولونیای ایتالیا با همکاری محمد هوشمند دانشجوی دکتری نانوفیزیک دانشگاه شهید باهنر کرمان، با هدف تهیهی سلول خورشیدی با بازدهی بالاتر و قیمت کمتر با استفاده از مواد سازگار با محیط زیست، این تحقیقات را انجام دادهاند.
در این تحقیق، از خواص برتر نانولولههای کربنی تک جداره در سلولهای خورشیدی Chalcogenide شامل مواد Cu(In,Ga)Se2 بکار گرفته شده است. به گفته دکتر گرجی، در ساختار این سلولهای خورشیدی نیاز به لایه بافر برای کاهش بازترکیب حاملهای بار الکتریکی به شدت احساس میشد و در این راستا مواد بسیاری توسط محققان مورد آزمایش قرار گرفته بود که نتایج قابل ملاحظهای حاصل نشد.
گرجی با بیان این که در این مقاله با مطالعه خواص نانولولههای کربنی و نحوه واکنش آن با مواد فوق از آن بعنوان لایه میانی بین لایههای پنجره و جاذب سلول خورشیدی استفاده شده است، افزود: در ساختار ارائه شده برای این سلول خورشیدی از نانولولههای کربنی برای کاهش بازترکیب حاملها در پیوندگاه نیمرسانا استفاده شده است. نانولولههای کربنی از خواص برتری مانند گاف انرژی پهن برای عبور فوتونها و رسیدن آن به لایهی جاذب برخوردارند که با توجه به قطر آنها قابل تغییر است. این خاصیت باعث کاهش افت ولتاژ سلول و افزایش انتقال حاملهای بار به الکترودهای مجاور میشود که استفاده از این نانومواد را بسیار کاربردی میکند.
وی تصریح کرد: این طرح به دلیل استفاده از نانولولههای کربنی تک جداره قیمت بسیار پایینی در مقایسه با سلولهای خورشیدی سیلیکونی و یا آمورف دارد و درحال حاضر طرحهای آزمایشگاهی آن در حال تست و ارزیابی برای ثبت اختراع جهانی است.
متن اصلی مقاله در لینک زیرک
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S138694771300060X
نظر شما :