ساخت پوست مصنوعی الکترونیکی توسط محقق ایرانی

۱۳ شهریور ۱۳۹۲ | ۱۴:۰۸ اخبار علمی و تحقیقاتی
تعداد بازدید:۴۷۳
تیم تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا به رهبری یک دانشمند ایرانی موفق به ساخت پوست الکترونیکی از لایه‌ نازک پلیمری حاوی نانوسیم شده است که انعطاف‌پذیر بوده و از حساسیت بالایی برخوردار است.

این تیم تحقیقاتی به رهبری «علی جاوه‌ای» شبکه‌ای از حسگرها را روی پلاستیک انعطاف‌پذیر ایجاد کرده‌اند. این پلاستیک به فشار حساس بوده، به طوری که با اعمال فشار بیشتر روی آن، نور بیشتری نشر می‌دهد.

 

وی می‌گوید: ما تنها یک دستگاه نساختیم، بلکه یک سیستم جدید ابداع کرده‌ایم. این سیستم جدید می‌تواند به دور اجسام مختلف قرار گرفته و در نهایت یک واسط میان انسان و ماشین باشد.

 

در این پوست الکترونیکی از نانوسیم‌های نیمه‌هادی بر روی ورقه نازک لاستیکی استفاده شده است. این پوست می‌تواند حساسیت بیشتری در حس لامسه روبات‌ها ایجاد کند. پژوهش‌های انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا منجر به ارائه فناوری شده که می‌تواند در ساخت روبات‌های لمسی تاثیر بسزایی داشته باشد. این محصول می‌تواند در حوزه‌های مختلف نظیر تولید خودروها یا صفحات نمایشی مورد استفاده قرار گیرد.

 

«چوان وانگ»، یکی از محققان آزمایشگاه جاوه‌ای می‌گوید: این پوست الکترونیکی می‌تواند روی بازوی افراد نصب شده و به صورت مداوم فشار خون و نبض فرد را اندازه‌گیری کند. نمونه آزمایشی این پوست در ابعاد 16 در 16 پیکسل ساخته شده که در هر پیکسل یک ترانزیستور، یک ال ای دی آلی و یک حسگر فشار قرار داده شده است.

 

«وانگ» می‌افزاید: ترکیب این حسگرها در یک شبکه چیز جدیدی نیست، آنچه که در این پروژه برای اولین بار انجام شده، تبدیل اطلاعات بدست آمده به یک فرمت فعال است. بیشتر صفحات لمسی فعلی که در تلفن‌های همراه و کامپیوترها استفاده می‌شود، ساختاری صلب دارند؛ اما این صفحه جدید کاملا انعطاف‌پذیر بوده که می‌توان آن را روی سطوح مختلف اعمال کرد.

 

برای ساخت این صفحه، مهندسان یک لایه نازک پلیمر را روی ویفر سیلیکونی قرار دادند. به محض سخت شدن پلیمر، با استفاده از ابزارهای رایج در صنعت نیمه‌هادی نانوساختارهای مورد نظر را روی این سطح قرار می‌دهند و در نهایت با لایه‌برداری، یک لایه از این سطح برداشته می‌شود که حاوی حسگر مورد نظر است.

 

مزیت این روش آن است که برای تولید محصول می‌توان از ابزارها و فناوری‌های موجود استفاده کرد، بنابراین پتانسیل بالایی برای تجاری‌سازی این فناوری جدید وجود دارد. پژوهشگران این پروژه در حال کار روی این پوست هستند تا بتوانند آن را نسبت به محرک‌هایی نظیر گرما، نور و فشار حساس کنند.

منبع: ایسنا

پی نوشت:
این خبر قبلا در سایت پژوهشکده علوم و فناوری نانو به اطلاع رسیده بود. لینک مربوط به خبر

آخرین ویرایش۱۳ شهریور ۱۳۹۲

نظر شما :