گفت‌وگو با دکتر محمد الماسی کاشی، مدیرعامل شرکت «مغناطیس دقیق کویر»‏

۱۸ مهر ۱۳۹۲ | ۱۶:۵۱ اخبار پژوهشکده نانو
در جهان امروز کاربرد گسترده مواد و تجهیزات مغناطیسی در فناوری‌های نوین زمینه خوبی را برای تحقیقات فراهم کرده است. خاصیت مغناطیسی مواد یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن‌ها است و شناسایی آن نیازمند دستیابی به دانش فنی ساخت ابزارها و دستگاه‌های پیشرفته است. یکی از دستگاه‌های اصلی اندازه‌گیری خواص مغناطیسی مواد مغناطیس‌سنج‌ها (مغناطومترها) هستند. مغناطیس‌سنج‌ها بر اساس میزان فرکانس جریان‌های عبوری‌شان شامل سیستم‌های مغناطیس‌سنج نمونه مرتعش (VSM)، مغناطیس‌سنج نمونه چرخان (RSM)، و مغناطیس‌سنج گرادیان نیروی متناوب (AGFM) می‌شوند. در میان روش‌های سنجش خاصیت مغناطیسی مواد کاربرد دستگاه VSM از دیگر روش‌ها متداول‌تر است؛ با وجود این،AGFM یا مغناطیس‌سنج گرادیان نیروی متناوب بسیار حساس‌تر از دستگاه VSM عمل می‌کند.طی سال‌های اخیر، به همت دو نفر (دکتر رمضانی و دکتر الماسی کاشی)  از استادها و اعضای هیئت علمی گروه فیزیک و پژوهشکده علوم و فناوری نانوی دانشگاه کاشان، دستگاه مغناطیس‌سنج برای نخستین بار در کشور طراحی و ساخته شده است. مطالعات اولیه در این زمینه که از سال ۱۳۷۶ آغاز شده بود در سال ۱۳۸۱ و با دستیابی به دانش فنی به ساخت نمونه آزمایشگاهی دستگاه مغناطومتر گرادیان نیروی متناوب منجر شد. پس از آن و با حمایت‌های ستاد ویژه توسعه فناوری نانو این فعالیت در قالب شرکت ادامه یافت و شرکت «مغناطیس دقیق کویر» در سال ۱۳۸۶ بنیان گذاشته شد. این شرکت که از واحدهای مستقر در مرکز رشد دانشگاه کاشان است دو نوع مغناطومتر AGFM و VSM را در یک مجموعه جمع کرده است. اکنون، این محصول در مرحله ورود به بازار و تجاری‌سازی قرار دارد. آقای دکتر محمد الماسی کاشی، عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان و مدیرعامل شرکت مغناطیس دقیق کویر، در این مصاحبه به بیان اهداف و تجربیات خود در حوزه ساخت تجهیزات نانو می‌پردازد. این مصاحبه در جریان برگزاری پنجمین دوره جشنواره فناوری نانو در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران انجام شده است.

برای دیدن متن کامل این مصاحبه روی همین متن کلیک کنید

این مصاحبه در نشریه فناوری نانو شماره 191 در تاریخ 1392/06/31 به چاپ رسیده است.
آخرین ویرایش۱۸ مهر ۱۳۹۲

نظر شما :