کارگاه دانشجوئی...

دوره کارگاهی ساخت و مشخصه یابی سلول های خورشیدی نانو ساختار (رنگدانه ای و نقاط کوانتومی)

مقدمه : اراﺌه توسط دکتر صمد پور (دکتری نانوفیزیک از دانشگاه صنعتی شریف با موضوع سلولهای خورشیدی نانوساختار و عضوهیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی)

• معرفی مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها وشرکت های فعال در داخل و خارج کشور در زمینه سلول خورشیدی
  • آشنایی با انواع سلول های خورشیدی و روند پیشرفت فناوری ساخت از گذشته تا کنون

بخش اول: اراﺌه خانم قهاری (کارشناسی ارشد فیزیک از دانشگاه صنعتی شریف، متخصص در زمینه ساخت و مشخصه یابی سلولهای خورشیدی رنگدانه ای و نقاط کوانتومی، برگزارکننده و مدرس برتر چندین دوره کارگاه آموزشی سلول خورشیدی در کشور)

-  آموزش روش ساخت سلول های خورشیدی رنگدانه ای و کوانتوم دات (کار هر جز به طور مشخص از نظر انتقال الکترون و ترازهای الکترونی سلول و هم از نظر ساخت اجزای سلول رنگدانه ای و کوانتوم دات توضیح شرح داده می شود). روش ساخت هر بخش به صورت عملی و در صورت آنکه امکان این امر نباشد به صورت فیلم یا شماتیک واضح مراحل توضیح داده خواهد شد.

-  شرح و توضیح چگونگی انجام آنالیزهای چگالی جریان-ولتاژ و IPCE (پارامترهای که حاصل می شوند و شرح مفهوم هر پارامتر).

بخش دوم:اراﺌه توسط دکتر صمد پور

-آموزش آنالیزهای:

IMVS (intensity modulated photovoltage spectroscopy)

IMPS (intensity modulated photocurrent spectroscopy)

EIS (Electrochemical Impedance Spectroscopy)​

شرح کامل چگونگی محاسبه­ی پارامترهای فیزیکی سلول از جمله: مقاومت بازترکیب، مقاومت انتقال بار، طول عمر الکترون، طول دیفیوژن، ضریب دیفیوژن، پتانسیل شیمیایی سلول و ... با استفاده از نرم افزارZview. نرم افزار ذکر شده پیش از برگزاری کارگاه به ایمیل شرکت کنندگان ارسال خواهد شد. در روز کارگاه و به طور همزمان با تدریس، انجام مراحل عملی کار با نرم افزار توسط شرکت کنندگان از طریق نصب نرم افزار بر روی laptop  شخصی امکان پذیر می باشد.

بخش سوم:اراﺌه توسط خانم حیدری پور (دانشجوی دکتری رشته شیمی فیزیک گرایش الکتروشیمی دانشکده شیمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و متخصص در زمینه سیستمهای فوتوالکتروشیمیایی)

- آموزش تکنیک های الکتروشیمیایی برای:

ساخت و آنالیز سلول های خورشیدی لایه نازک، تشخیص نیمه رسانای نوع p  و n ، محاسبه و تهیه الکترولیت اکسنده-کاهنده (ردوکس الکترولیت) مناسب برای یک سلول خورشیدی ، تحلیل منحنی های جریان- ولتاژ (I-V) بر اساس خمش نوار نیمه رسانا، بررسی خوردگی اجزای یک سلول خورشیدی با استفاده از منحنی خوردگی تافل

هزینه شرکت در کارگاه: 90 هزار تومان

مهلت ثبت نام: 15 دی ماه