موفقیت محقق ایرانی در شبیه‌سازی رفتار الکترون در نانولوله‌های کربنی

۲۰ اسفند ۱۳۹۱ | ۰۰:۵۰ اخبار علمی و تحقیقاتی
یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی جواد هاشمی، استاد دانشکده علوم فیزیک کاربردی دانشگاه آلتو، توانستند با استفاده از شبیه‌سازی رایانه‌ای، به درک بهتری از رفتار هدایت الکتریکی در نانولوله‌های کربنی دست یابند.
تیم تحقیقاتی جواد هاشمی تلاش دارد تا میان فیزیک نظری و تجربی پلی ایجاد کند.

هاشمی، سرپرست این تیم تحقیقاتی گفت: در فیزیک محاسباتی، دو حوزه اصلی توسعه روش‌ها و کاربرد داریم. ما با استفاده از ابرکامپیوترها سیستم‌های نانومقیاس را شبیه سازی می‌کنیم و کاری که اخیرا انجام داده‌ایم ترکیبی از دو حوزه گفته شده است.

هاشمی هدف از انجام این تحقیق را درک این موضوع دانست که چگونه جریان الکتریکی در اثر عبور از نانولوله‌های کربنی تغییر می‌کند.

وی گفت: شبکه‌های نانولوله کربنی بهترین گزینه برای ادوات الکترونیکی انعطاف‌پذیر است؛ شبکه‌ای از نانولوله‌های کربنی که از اتصال رشته‌های منفرد ایجاد شده‌اند. بنابراین لازم است بدانیم چگونه جریان از یک نانولوله به نانولوله‌ دیگر منتقل می‌شود.

به گفته این محقق، فیزیک پشت سر ادوات الکترونیکی انعطاف‌پذیر، بسیار پیچیده است‌.
  منبع: خبرگزاری مهر