گوگل و لوگوی مناسبتی آونگ فوکو برای گرامیداشت لئون فوکو

۲۷ شهریور ۱۳۹۲ | ۱۴:۳۹ مطالب جالب و آموزنده

امروز -چهارشنبه- گوگل بار دیگر با لوگوی مناسبتی خود، کار جالبی کرد و ۱۹۴ امین سالگرد تولد فیزیکدان مشهور فرانسوی -لئون فوکو- را با یک لوگوی مناسبتی گرامی داشت، در این لوگو ما آونگ فوکو را می‌بینیم.

اگر به صفحه اول گوگل سر بزنید (البته ظاهرا با آی پی ایران در پاره‌ای اوقات نمی‌شود این لوگو را دید) ، لوگوی مناسبتی امروز را می‌بینید، این لوگو تعاملی است.

فوکو در سال ۱۸۵۱ با این آونگ بود که حرکت وضعی زمین را ثابت کرد، آونگ او در عرض ۳۲٫۷ ساعت یک دایره کامل را دور زد. آونگ او ۶۷ متر طول داشت و یک وزنه ۲۸ کیلوگرمی به آن متصل شده بود و از گنبد مرکزی پانتئون در شهر پاریس آویزان شده بود.

در بسیاری از دانشگاه‌های مطرح دنیا، آونگ فوگو به عنوان یک نماد، نصب شده است، در ایران در دانشگاه‌های شریف و فردوسی مشهد و دانشگاه کاشان هم آونگ فوکو نصب شده است.

فوکو در ۱۸ سپتامبر ۱۸۱۹ در پاریس به دنیا آمد، او ابتدا مشغول فراگیری دانش پزشکی شد، اما از آنجا که از خون هراس داشت، به فیزیک روی آورد.

ما به یک دلیل دیگر هم به او مدیونیم، اختراع ژیروسکوپ!

از دیگر کارهای شاخص فوکو می‌توانیم به انجام یکی از اندازه‌گیری‌های سرعت نور و نیز کشف جریان «ادی» اشاره کنیم.

فوکو در ۱۱ فوریه سال ۱۶۸۶ به خاطر عوارض بیماری ام اس در ۴۸ سالگی درگذشت.

بی‌مناسبت نیست به بریده‌ای از ابتدای کتاب آونگ فوکو نوشته امبرتو اکو توجه کنید:

منبع:یک پزشک