قوی ترین ماده جهان کشف شد

۲۲ مهر ۱۳۹۲ | ۱۹:۴۹ اخبار پژوهشی

عکس از: ACS NANO

دانشمندان آمریکایی از کشف ماده جدیدی خبر داده اند که حتی از گرافن یا الماس نیز مقاوم تر بوده و احتمالا قوی ترین ماده جهان است.

ماده جدید، Carbyne نام دارد و شامل زنجیره ای از اتم های کربن است که توسط پیوندهای دو گانه یا سه گانه اتمی به یکدیگر متصل شده اند.

وجود این ماده، نخستین بار در قرن نوزدهم میلادی مطرح شد و پس از آن در گرد و غبار بین ستاره‌یی کشف شد و مقادیر بسیار کم آن در آزمایش‌ها تولید شد.

به گفته محققان دانشگاه رایس، بر خلاف ورق های تک اتمی گرافن دارای ابتدا و انتها یا نانولوله های توخالی دارای درون و بیرون، Carbyne یک ماده تک بعدی است.

این ماده از سختی کششی دو برابری نسبت به گرافن و نانولوله های کربنی و سه برابری نسبت به الماس برخودار بوده و از قابلیت تبدیل شدن به نیمه رسانا مغناطیسی برخودار است.

از ماده بسیار مقاوم جدید Carbyne می توان در سیستم های نانومکانیکی و حسگرها و همچنین به عنوان مواد سبک و قوی برای برنامه های کاربردی مکانیکی و ذخیره سازی انرژی استفاده کرد.